Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • śmietana 18 proc

    0,5 łyżki
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukier

    1 łyżka
  • parmezan starty

    do smaku
  • mleczko kokosowe

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem z dyni
Dynie umyć, obrać ze skórki, wybrać pestki. Pokroić w kostkę. Gotować w garnku z dodatkiem wody, aż do miękkości.
Krok 2 - Zupa krem z dyni
Lekko ostudzić i zmiksować.
Krok 3 - Zupa krem z dyni
Dodać śmietanę i mleko. Doprawić gałką muszkatułową, białym pieprzem, cukrem. Dodać zgnieciony czosnek.
Krok 4 - Zupa krem z dyni
Podawać z otartym parmezanem (ja akurat miałam niebieski Lazur) i grzankami, najlepiej czosnkowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

09.12.2012 18:12
moje smaki i pięknie podana

Megi

12.11.2012 22:01
lubie to:-)!!!!

pacpaw

11.11.2012 22:53
prezentuje się znakomicie, więc jak ktoś lubi to czemu nie

olkaaa

10.04.2012 08:02
pięknie wygląda

Magdalena67

14.12.2011 17:53
mniam

Brigitte

01.12.2011 09:25
piękna, zdrowa, smaczna - cóż za trio !!!

BernadettaP

11.11.2011 11:12
Wspaniale podana !

berys18

12.10.2011 09:20
super pomysł, apetycznie wygląda

Izabela/bella81

09.10.2011 00:10
Nigdy nie jadłam, ale wygląda zachęcająco :)

PaniMISIOWA

04.10.2011 11:46
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat