Udka indyka z cukinią (w szybkowarze)

Udka indyka z cukinią (w szybkowarze)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie małe

    2
  • pomidory

    4
  • czosnku

    1 ząbek
  • cebula

    1
  • wody

    1 szklanka
  • cytryna

    1
  • tymianku

    szczypta
  • soli i pieprzu

    szczypta
  • indyk

    1 duże
  • olej lniany

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek drobno posiekać i utrzeć z solą. Masą czosnkową natrzec udka i pozostawić na 2 godziny. W szybkowarze rozgrzać olej i obrumienić udka z obu stron. Cukinie, pomidory i cebulę drobno pokroić. Posypać tymiankiem i pieprzem. Włożyć do szybkowaru i podlać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut do momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat