Canelloni z mięsem mielonym

Canelloni z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron canneloni duże rurki

  • mięso mielonewieprzowo -wołowe

    50 dag
  • 2 puszki pomidorów bez skórki

  • 1 łyżeczka masła

  • oliwa

  • majaranek,sól ,pieprz

  • czosnek

  • żółty ser starty

    20 dag
  • koncentrat

    1 mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przesmażamy na oliwie ,doprawic przyprawami.Dodac koncentrat pomidorowy .Chwile dusic i ostudzic .Pomidory z puszki pokroic w kostkę (soku nie wylewac).Nie ugotwany makaron nadziewac masą mięsną .Naczynie żaroodporne natłuścic masłem ,na dnie ułożyc 3-4 łyżki pomidorów z puszki .Wlac troche soku pomidorowego .Na pomidorach ułożyc jedną warstwę makaronu wypełnionego mięsem.Czynnośc powtarzac i układac kolejną warstwę.Na wierzch posypac serem.Całośc zalac resztą soku pomidorowego .Zapiekac, aż makaron będzie miękki około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

26.08.2013 09:44
fajne jedzonko

Wacław

28.11.2012 12:34
bardzo lubie takie dania !

ewaa

04.04.2012 20:04
bardzo smaczne!

anemon

10.10.2011 08:49
Zadziwiające, że takie proste, a takie smaczne danie.

ben-ka

26.07.2011 07:57
tak najczęściej robię.

Dorota76

18.09.2010 12:50
bardzo pyszne są

Jolanta40

02.08.2010 16:56
tez tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat