Dzikie zrazy

Dzikie zrazy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe pokrojone na 6 zrazów

    70 dag
  • boczek

    15 dag
  • zsiadłe mleko

    1 szklanka
  • cebula

    2 sztuki
  • pokruszone listki laurowe Prymat

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kostka rosołu wolowego Kucharek

    1 szt
  • mąka

    1 łyżeczka
  • smietana 18%

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • owoc jałowca

    1 zmielony
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać mlekiem i pozostawić na noc w lodówce. Następnie wyjąć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, posypać solą, jałowcem i pokruszonymi listkami laurowymi. Na każdym zrazie ułożyć kawałek boczku oraz plaster cebuli, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczką. Mięso obrumienić na maśle, przełożyć do rondla, podlać wodą z rozpuszczoną kostką
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (42)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IrenaM

29.01.2012 17:22
faktycznie brzmi dziko :)

novita26

25.10.2011 08:14
mniam mniam

novita26

25.10.2011 08:12
mniam mniam

artur7

25.10.2011 06:19
pycha

artur7

25.10.2011 06:18
pyszne

artur7

25.09.2011 18:56
smaczne

kriso

21.07.2011 20:33
super przepis

puellae90

21.07.2011 17:33
smakowite

agnieszka214

18.07.2011 06:01
pyszności

Adamorek

12.07.2011 12:46
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat