Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do jaj i ziemniaków
Margarynę rozpuścić i wsypać mąkę. Zagotować mieszając, zalać bulionem. Dodać śmietanę i pokrojony koperek. Doprawić do smaku. Gotowe!
Sosem polewam jajka ugotowane na twardo i ziemniaczki.
margaryna | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
koperek | 1 mały pęczek |
śmietana 18% | 100 mililitrów |
przyprawa do potraw Kucharek | do smaku |
bulion | 0,5 szklanki |
Margarynę rozpuścić i wsypać mąkę. Zagotować mieszając, zalać bulionem. Dodać śmietanę i pokrojony koperek. Doprawić do smaku. Gotowe!
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: