sos śmietanowo pieczarkowy

sos śmietanowo pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 gram
  • boczek wędzony

    50 gram
  • śmietana 30%

    50 ml
  • oliwki czarne Smak

  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sos śmietanowo pieczarkowy
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Powoli ogrzewaj, tak, żeby wytopił się tłuszcz.
Krok 2 - sos śmietanowo pieczarkowy
Pieczarki pokrój w plasterki i wrzuć na patelnię, podsmaż chwilę, posól, popieprz i przykryj. Duś ok 5-10 minut.
Krok 3 - sos śmietanowo pieczarkowy
Wlej śmietanę, zredukuj przez chwilę, przykryj
Krok 4 - sos śmietanowo pieczarkowy
Dorzuć posiekany czosnek i oliwki
Krok 5 - sos śmietanowo pieczarkowy
Wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj z sosem, możesz dorzucić świeżą bazylię
Krok 6 - sos śmietanowo pieczarkowy
Możesz dodać pomidorki
Krok 7 - sos śmietanowo pieczarkowy
i przyprószyć parmezanem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magdziorka6

20.08.2013 12:30
super ten sos

adam1f

22.03.2013 09:45
PYSZNY TEN SOS

Jaheira11

20.11.2011 23:21
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat