Staropolska zupka fasolowa

Staropolska zupka fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone bez pestek

    25 dag
  • przyprawa do zup Kucharek

    2 łyżki
  • goździki

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • fasola biała z puszki

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki zalewamy wodą , 3 cm ponad śliwki.Dodajemy goździki i zagotować , odstawić do napęcznienia.Kroimy w paseczki. Dodajemy do tej samej wody co się moczyły śliwki oraz odsączoną fasolę.Doprawić do smaku , podgrzać.Podajemy z chlebem miodowym razowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

07.12.2011 14:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat