Jajka faszerowane wg Babci Basi:

Jajka faszerowane wg Babci Basi:

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • koperek

    2 łyżki (posiekany)
  • kwaśna śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Przekroić na połówki razem ze skorupkami . Wyjąć jajko ( ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe ). Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę . Dodać koperek i śmietanę . Wymieszać . Doprawić solą i pieprzem . Nałożyć farsz do skorupek . Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował .Smażyć na maśle na rumiano ( kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz ) . Podawać gorące , lub na zimno . Smaczne są i takie i takie .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

03.05.2012 08:11
fajny przepis

pioge7

14.07.2011 08:04
ciekawe

gosia47-47

27.05.2011 08:24
uwielbiam

eli_555

06.05.2011 10:35
pyszne jajeczka

Babciagramolka

12.12.2010 16:29
Ja zamierzam się jak z tasakiem - zamach i łup ... ale też mam za każdym razem dylemat

ben-ka

12.12.2010 10:59
Wydaje mi się,że mam ostre noże ale zawsze mam problem i przekrojeniem jajek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat