Rogaliki z marmoladą różaną

Rogaliki z marmoladą różaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • żółtka

    3 sztuki
  • białko

    1 sztuka
  • mleko

    50 ml
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić,jajka utrzeć z cukrem i dodać do mąki.Podgrzać mleko,rozpuścić drożdże z cukrem i dodać do mąki.Wyrobić ciasto aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Przykryć ścierką do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty.Na środku każdego kładziemy łyżeczkę marmolady i zwijamy rogaliki.Układamy na natłuszczonej blasze i odstawiamy do wyrośnięcia.Białko ubijamy widelcem i smarujemy rogaliki.Pieczemy 30 minut w temp.200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

19.06.2013 10:07
pycha i z moją ulubiona marmoladą

Stenka

28.10.2011 21:07
konfiture różaną mam, pora robic rogaliki

madzialena19

15.10.2011 12:04
smaczne

Kate131

18.07.2011 08:36
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat