Szynka

Szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowa szynka

    2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    5 zioarenek
  • goździki

    1 opakowanie
  • wino czerwone

    1 butelka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy marynatę z wina , ziela angielskiego , liścia laurowego i cebuli pokrojonej w talarki.Mięso nacieramy solą , zalewamy marynatą i odstawiamy na dobę.Następnie osączamy , nacinamy kratkę i szpikujemy goździkami.Pieczemy 2 godziny w 180 stopniach polewając sosem wytwarzanym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

28.09.2011 17:28
super

Justyna Jussstiii

28.09.2011 17:28
super

Piotr24

01.09.2011 12:45
musi być dobra ^^

Adamorek

13.08.2011 12:43
pycha

treonina

19.07.2011 00:09
hmmm ciekawe... nie mam przekonania, ale może jest dobre :-)

daria899

12.04.2011 03:11
dobra

marcia71

06.02.2011 20:28
mniam

jolaxa

01.02.2011 18:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat