Węgierski bogracz

Węgierski bogracz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    30 dag
  • marchew

    30 dag
  • pietruszka

    30 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    3
  • ogórki kiszone

    3
  • ketchup

    1/2 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyzka
  • wołowina bez kości

    50 dag
  • oliwa

    4 łyżka
  • pieprz cayenne

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszyskie składniki pokroić, cebulę, wołowine, seler, marchew, pietruszkę. Podsmażyć na rogrzanej patelni.Pozniej usmażyć pieczarki na oliwie. Do dać pokrojone w kostkę paprykę i ogórki. Przyprawić pieprzem i sola.Wszystko dobrze wymieszać i dusić 10-15 minut. Podawać z pieczywme, kaszą lub kładzionymi kluseczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

29.08.2011 10:31
pyyycha :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat