Knedle z truskawkami (z ciasta twarogowego)

Knedle z truskawkami (z ciasta twarogowego)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    20 dag
  • żółtko jaja

  • sól

  • mleka

    0,5 szklanki
  • truskawek

    50 dag
  • śmietana

  • cukier

  • twaróg

    20 (miękki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce rozgniećś twaróg dodajemy żółtko mąkę, i tyle mleka aby skałdniki dobrze sie połączyły. Uzyskane ciasto rozwałkowywujemy do grubości 1 cm, kroimy na kawałki, w które zawijamy truskawki i formujemy knedle. Gotowe wkłądmay do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy 3-4 minuty. Po wypłynięciu na powieszchnię i posypujemy cukrem lub polewamy roztopionym masłem lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

27.09.2010 10:16
takie robię i takie lubię

Łucja1

06.09.2010 16:08
robiłam z borówkami i wyszły pysznie!

Beata73

05.09.2010 14:25
lubię wszystko co jest z mąki!

mamusia1

01.09.2010 09:43
lubię takie!

Łucja1

30.08.2010 20:19
spróbuję tylko że z mrożonych truskawek!

Łucja1

30.08.2010 20:19
spróbuję tylko że z mrożonych truskawek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat