Pejzanka z łazankami

Pejzanka z łazankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kura lub duży kurczak

    3/4 szklanka
  • cebula

  • ziemniak

    40 dag
  • jagnięcina

    50 dag
  • łazanki

    15 dag
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • ząbek czosnku

    2
  • przyprawa do zup Kucharek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (bez kapusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na dwie godziny, po czym odcedzić, zalać 2 litrami świeżej wody, dodać umyte mięso, liść laurowy, ziele angielskie i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso i fasola, będą prawie miękkie, dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojoną włoszczyznę, cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 15 minutach wsypać łazanki i ugotować. Przyprawić zupę do smaku maggi, solą i pieprzem. Mięso wyjąć oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać z ciemnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat