Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    3 kg
  • cebula

    4 szt
  • żeberka

    1 kg
  • kiełbasa cienka

    1/2 kg
  • pieczarki

    70 dag
  • margaryna

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

19.09.2011 12:53
pychota

Bart

16.02.2011 23:26
uwielbiam

accee

13.01.2011 22:56
Najs

SmacznaPyza

11.01.2011 11:09
sory, dla mnie to pyszna kapusta z pieczarkami, ale nie bigos

ZEWA

26.09.2010 00:02
widzę, że green fox też wszędzie dodaje te same zdjecia

Agnieszka191

27.08.2010 19:38
oby był smaczny

pauluna

24.08.2010 16:14
pyszne

RenataZ-et

23.08.2010 21:30
A ja nie robię bigosu bo nikt oprócz mnie go nie lubi... :(

Monika193

23.08.2010 19:49
ja też daję przecier

plocia

23.08.2010 11:31
do bigosu dodaję jeszcze trochę przecieru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat