Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt wiedeński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
masło 20 dkg
śmietana kwaśna 3 łyżki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt wiedeński

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.Jajka wbijamy do miski i dodajemy cukier,masło rozpuszczamy w rondelku .Średnią tortownicę smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą.Jajka ubijamy z cukrem i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę na koniec wlewamy gorące masło,bakalie i mieszamy jeśli dodajemy owoce należy je ułożyć na cieście .Wylewamy ciasto do formy i pieczemy w 185 stopniach przez 25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

19.06.2013 10:51
ciasto jest super, zawsze się udaje
Jaheira11 22.04.2012 23:02
rewelacyjny
Krystyna32 29.11.2011 00:09
super
Sylwia56
Sylwia56 09.10.2011 16:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak