buraczki smażone na maśle

buraczki smażone na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    5 sztuk
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wkładamy do osolonej wody i gotujemy do miękkości. Ugotowane ścieramy na tarce. Przekładamy na patelnię. Dodajemy masło, cukier i szczyptę soli. Smażymy do rozpuszczenia masła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

01.10.2013 00:42
warto takie robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat