Sałatka ryżowa z patisonem

Sałatka ryżowa z patisonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż dziki

    1/2 szkl
  • ryż biały

    1 szkl
  • ogórek konserwowy Smak

    4 szt
  • patisony marynowane

    1/2 słoika
  • oliwa

  • natka pietruszki

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sok z cytryny

  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie -studzimy . ogórki kroimy w kosteczkę ,patisony na kawałeczki . Jajko gotujemy obieramy i kroimy w duzo kostkę . Wszystkie składniki mieszamy z ryzem . Robimy sos do oliwy dodajemy troszkę soku z cytryny sól i pieprz mieszamy .Polewamy sałatkę dokładnie mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Nina7

24.08.2011 14:16
Kolorowo i smacznie:)

halina17

24.08.2011 11:40
dobry przepis

pioge7

24.08.2011 10:40
mniam

iwa643

24.08.2011 07:35
Ozdabiamy natka pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat