Winniczki w piwie

Winniczki w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    5 filiżanek
  • posiekane cebule

    2 szt
  • pokrojona marchewka

    3 szt
  • łodyga selera drobno posiekana

    2 szt
  • masło

    1/4 kostki
  • liść laurowy

    1 szt
  • winniczki

    6 na osobę
  • pieprz mielony

  • rozmaryn

    do dekoracji
  • szałwia

    do dekoracji
  • piwo ciemne

    2 szkl
  • rzepa

    1 (obrana, posiekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlać 4 filiżanki wody, włożyć cebulę, marchewki, seler, 2-3 gałązki natki i rzepę. Zagotować, dodać łyżkę masła, listek laurowy i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć i dusić 10-15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W rondlu wymieszać warzywa z bulionem. Przyprawić.Wlać piwo. Gotować 4 minuty. Dodać winniczki, gotować razem około minuty. Zdjąć z ognia. Winniczki ułożyć na talerzach, wlać bulion z warzywami. W ostatniej minucie dodać świeżo mielony pieprz. Udekorować rozmarynem, szałwią .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat