Klopsiki w sosie pieczarkowym

Klopsiki w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • bułka czerstwa

    1
  • cebula

    1
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    250 gram
  • mleko

    1/4 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do dań Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bułeczkę wkładamy do wody na ok 30 min. Po tym czasie odsączamy i wrzucamy do głębokiej miski. Rozdrabniamy ją tłuczkiem. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy. Masę wyrabiamy na gładko i formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.Pieczarki kroimy i podsmażamy na osolonym oleju. Gdy zmiękną, mieszamy dokładnie mleko i mąkę i dodajemy do pieczarek. Doprawiamy. Pulpeciki polewamy sosem z pieczarek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat