Kapusta z grzybami :

Kapusta z grzybami :

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 kg kiszonej kapusty,1 słoik( litrowy ) suszonych grzybów

  • 1 szklanka oliwy słonecznikowej, pieprz mielony

  • Przyprawa do zup Kucharek- w płynie,cukier

  • rosół warzywny

    2 kostki
  • masło

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potrawę zaczyna się przygotowywać cztery dni przed Świętami . Kapustę przepłukać , by nie była za kwaśna . Zalać wodą . Dodać kostki bulionowe . Gotować przez 2 godziny . Grzyby namoczyć , zalać wodą i ugotować . Odcedzić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ) . Grzyby drobno pokroić .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim grzyby ( ok. 5 minut – mieszając ), wrzucić do kapusty . Wlać oliwę . Dusić kapustę przez następne 2 godziny . Zostawić w chłodzie do następnego dnia . Znów dusić 2 razy po 2 godziny . Doprawić pieprzem i maggi . Przez następne dwa dni do Wigilii podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

Z tej kapusty robić pierogi z kapustą i grzybami . A jak zostanie po Świętach to doskonale nadaje się na bigos ( będzie fantastyczny ) , lub łazanki z kapustą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

04.09.2011 08:55
lubię bardzo taką kapustę.

buksiak12

05.09.2010 16:37
bardzo smakowicie wygląda

buksiak12

05.09.2010 16:37
bardzo smakowicie wygląda

buksiak12

05.09.2010 16:37
ciekawy przepis

buksiak12

05.09.2010 16:37
ciekawy przepis

Dorota71

05.09.2010 16:16
mniam mniam

Dorota71

05.09.2010 16:16
super danie

Emilia22

05.09.2010 15:49
apetycznie wygląda

Emilia22

05.09.2010 15:49
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat