Jajecznica z boczniakami :

Jajecznica z boczniakami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    20 dag kapeluszy
  • masło

    2 łyżki
  • jajka

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki oczyścić , wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ) , przeciąć na połówki ( lub ćwiartki , gdy są duże ) kapelusze , albo gdy są małe pozostawić w całości . Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki . Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią . Dodać drugą łyżkę masła . Wbić jajka na patelnię .Posolić , popieprzyć i usmażyć ( mieszając ) aż jajka się zetną .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat