Słodkie racuchy z rabarbarem

Słodkie racuchy z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl.
  • miód

    2 łyżeczki
  • masło

    20 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maślanka

    1,5 szkl.
  • cukier puder

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • rabarbar

    250 g
  • płatki migdałowe

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do naczynia, wsyp łyżkę cukru i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Jajo roztrzep, połącz z maślanką, dodaj miód oraz roztopione masło. Wymieszaj i połącz z mąką z cukrem. Usmaż racuchy z obu stron. Rabarbar potnij w kawałki i ugotuj w odrobinie wody z łyżką cukru. Gotuj tak długo, aż woda wyparuje i powstanie gęsty syrop. Gorące racuchy polewaj syropem, posyp pozostałym cukrem pudrem i płatkami migdałów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

21.04.2012 12:33
ciekawe

Emiliozo

30.11.2011 18:36
ależ pyszne

irenka

07.11.2011 21:59
pyszne

irenka

07.11.2011 21:59
pyszne

Agnik

18.10.2011 09:28
mniam

Juleczka20

17.10.2011 10:40
pyszności

m1monika

24.06.2011 09:20
z rabarbarem nigdy nie próbowałam;)

Robert10

13.05.2011 13:02
świetne-muszę takie wypróbować

tomek18

26.04.2011 17:20
super

malaczarna23

06.03.2011 17:36
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat