Staropolska zupa ze szpinaku i grzybów

Staropolska zupa ze szpinaku i grzybów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka grzybowa

    1 kostka
  • szpinak świeży

    500 gram
  • ziemniaki młode

    400 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • kostka rosołowa

    1 kostka
  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion grzybowy i rosołowy rozprowadzamy w odmierzonej (1000ml)i gotującej się wodzie.Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w czosnek pieczarki i listki szpinaku.Tuż przed podaniem kruszymy twaróg i dodajemy do zupy.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat