SPIRALKI

SPIRALKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • # 20 dag. mąki, # 10 dag. margaryny,

  • sól morska

    1/2 łyżeczki
  • serek topiony

    (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki posiekać na stolnicy, następnie zagnieść gładkie ciasto. Pozostawić na 1 godzinę w lodówce. Następnie rozwałkować na grubość 0.5 cm, nożem wykrajać wąskie paski około 10 cm długości. Skręcać w kształt spirali. Układać na wysmarowanej blaszce, smarować białkiem i posypać kminkiem. Piec w gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor około 15 minut.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

24.01.2014 07:29
bardzo fajne

Grażyna13

29.10.2013 18:55
super pomysł

misia53

29.08.2013 00:39
ciekawy przepis, warto spróbować bo z kminkiem to ja lubię...

ben-ka

28.08.2013 22:14
Nie robiłam tych spiralek ale muszę się zmobilizować.

[email protected]

21.05.2013 08:51
wygląda OK , muszę spróbować coś takiego zrobić

Motorek

20.03.2013 07:56
bardzo fajne

czekoladka_m

02.01.2013 13:10
fajny pomysł z tym serkiem topionym:)

rjustysia

02.04.2012 21:12
fajne paluchy :)

Ewa111

12.03.2012 13:50
pyszna przekaska

cukiereczek

23.11.2011 07:55
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat