Pierożki Izuni

Pierożki Izuni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    500 g
  • ryż

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z około trzech szklanek mąki i jajka z dodatkiem wody zagnieść ciasto na pierogi i rozwałkować na 2 mm placek. Wyciąć krążki jak zazwyczaj się robi.

Farsz:
Cebulę podsmażyć pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać mięso mielone i margarynę poddusić i rozdrabniać widelcem. Kiedy będzie podpieczone wsypać wcześniej ugotowany ryż z torebki. Doprawić pieprzem, kucharkiem i wymieszać. Kiedy konsystencja będzie zbyt rzadka z nadmiaru tłuszczu z mięsa, należy wsypać bułkę tartą wedle uznania.

Na koniec wsypujemy starty żółty ser i mieszamy. Gdy wszystko nam się połączy zdejmujemy z ognia i studzimy. Na wycięte krążki nakładamy farsz i zlepiamy jak normalne, zwyczajne pierogi. Gotujemy we wrzątku 4 minuty od wypłynięcia, polewamy przed podaniem roztopionym masełkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

04.03.2014 09:12
takie lubie

malina

06.08.2013 09:44
takich pierogów nigdy nie robiłam

Motorek

23.03.2013 10:14
smaczne są na pewno z takim farszem

Wacław

03.12.2012 11:04
smaczne te pierożki Izuni !

caralajna

10.09.2012 21:33
mniam

zdzislawa2

13.04.2012 13:34
pycha

anemon

07.11.2011 08:11
Fajny pomysł na farsz do pierogów.

Sarenka

05.11.2011 10:44
U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!

Sarenka

05.11.2011 10:43
U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!

ben-ka

24.07.2011 09:21
pierożki bym chętnie zjadła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat