Botwinka

Botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek botwinki z burakami

    1 pęczek
  • porcje rosołowe

    1/2 kg
  • cukier

    do smaku
  • ocet 10 %

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar,odcedzic.Botwinkę i buraki dokładnie wypłukać cieniutki pokroić.Dodać do wywaru.Chwilę pogotować.Dodać cukru i octu oraz przypraw.Na sam koniec można trochę zagęścić śmietaną wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita23

16.07.2011 11:26
smaczna

Karolcia12

15.07.2011 15:28
nie cierpię tej zupy

gusia1000

14.05.2011 19:30
Lubię i polecam.

RenataZ-et

11.02.2011 23:29
Super zupka!

Mirka-Ludomila

03.01.2011 09:35
smaczna

aranka

13.09.2010 08:49
uwielbism botwinke

Nati

30.08.2010 15:34
mniam

madi356

29.08.2010 17:04
botwinka jest super:) mniam mniam

iwona332

31.07.2010 14:39
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat