Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    0,6 kg
  • cebula

    0,3 kg
  • przecier pomidorowy

    200 g
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej

    4 łyżki
  • papryka

    0,6 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obcinamy końce fasolki szparagowej i wrzucamy do gotującej wody, tak, żeby lekko przykrywała fasolkę. Gotujemy około 15, 20 minut. Do miękkości, ale nie może być za miękka.
Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w pół-talarki, aż leciutko się zarumieni, dodajemy paprykę pokrojoną w paski lub według uznania.Dusimy, aż papryka stanie się szklista, wtedy dodajemy słoiczek przecieru dobrej jakości i około 100 ml wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Dorzucamy ugotowaną, odcedzoną z wody i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy jakieś 5, 10 minut , często mieszając.
W takiej formie podaję jako dodatek do obiadu. Po dodaniu podsmażonej kiełbaski mamy wyśmienite danie kolacyjne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariel78

13.10.2012 22:49
smaczne

Beatris

17.07.2012 20:57
Lubię takie dodatki do obiadu.

jolanta19

26.01.2012 18:10
mniam

GGABI

19.09.2011 21:25
nieźle

pawel6

13.08.2011 07:37
Wygląda baaardzo apetycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat