Faszerowane pieczareczki

Faszerowane pieczareczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusze pieczarek

    10 dużych
  • sok z cytryny

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bazylia

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Farsz:

    10 szt.
  • pieczarki

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczark opłukać osuszyć odciąć trzonki.Kapelusze natrzeć sokiem z cytryny i oliwą,Trzonki oczyścić drobno posiekać podsmażyć na suchej patelni.Gdy płyn odparuje dodać oliwę i smażyć jeszcze chwilę.mieszając.Wymieszać z posiekaną zieleniną i przyprawami.Kapelusze obsmażyć z każdej strony przez 3 minuty na rozgrzanej oliwie.Tak przygotowane kapelusze faszerować gotową masą z trzonów i zieleniny,Piec w piekarniku ok 15 min w temp. 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

14.05.2011 19:28
Robię i są znakomite.

Marta98

02.01.2011 11:33
super

tomcio

18.08.2010 14:38
mniam

dasada1

13.08.2010 22:00
uwielbiam pieczarki

iwona332

30.07.2010 01:15
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat