pieczona pierś kurczaka z pure marchwiowym

pieczona pierś kurczaka z pure marchwiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    300 g
  • marchewka duża

    5 sztuk
  • masło

    1 łyżeczki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • gałka muszkatołowa mielona

  • przyprawa curry

  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. piersi marynujemy w oliwie, miodzie, soku z limonki i przyprawach,
2. odstawiamy do lodówki na 20 min,
3. następnie obsmażamy mięso na patelni i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza,
4. marchewki gotujemy, dodajemy masło, parmezan, sól, pieprz i gałkę muszkatołową,
5. miksujemy na pure,
6. kurczaka kroimy w kawałki, pure układamy małymi porcjami obok mięsa,
7. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

15.02.2011 23:09
fajny zestaw

Ewa104

16.09.2010 19:51
Bardzo dobre mięsko musi wyjść z tego przepisu.

misia53

31.08.2010 23:47
Smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat