Rożki piwne

Rożki piwne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szkl
  • mąka

    3 szkl
  • piwo

    0,5 szkl
  • dżem owocowy

    pół słoika
  • cukier puder

    do posypania
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę (dobrze schłodzoną,twardą) posiekać nożem,wymieszać z przesianą mąką i jajkiem.Wlać piwo i zagnieść ciasto i na 2-3 godziny wstawić do lodówki.Następnie rozwałkować dość cienko i pokroić na kwadraty.Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady lub gęstego dżemu.Kwadraty sklejać ze sobą dwoma rogami,by powstały rożki.Upiec na złoty kolor w temp.200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

31.10.2010 10:09
ale smaczne, no wlasnie szkoda,ze zdjecia nie ma

elwal

10.07.2010 11:12
Szkoda tylko, że brak zdjęcia...

pawel007

10.07.2010 08:16
fajne

Klaudia007

09.07.2010 09:22
Ciekawe

Katarzyna/kate1980

28.06.2010 12:39
popieram

rosik93

28.06.2010 00:09
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat