Szarlotka przepyszna

Szarlotka przepyszna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 łyżka
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • masło

    200 gram
  • żółtka

    4 sztuki
  • białka

    6 sztuk
  • cukier puder

    1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • jabłka

    2 duszone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier z wanilią i masło. Wymieszać, wbić jajka i całość zagnieść. Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać mąkę ziemniaczaną i zamieszać.Ciasto rozwałkować. Włożyć do formy, na nie wyłożyć posiekane orzechy i na nie duszone jabłka.Wierzch posypać cynamonem. Na sam wierzch położyć pianę i resztki porwanego ciasta kruchego. Wstawić ciasto do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok. 40 minut. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olaa

16.10.2011 20:42
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat