Słodkie pierogi

Słodkie pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • rodzynki

    10 dag
  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jaja i wody wyrobić gładkie ciasto. Wykrajać szklanką krążki i nakładać na nie przygotowany wcześniej farsz.

Biały ser połączyć z zaparzonymi w gorącej wodzie rodzynkami. Dodać pokrojone orzechy włoskie, żółtko oraz dwa cukry. Wszystko dokładnie połączyć. Przygotowane pierożki gotować w gorącej. osolonej wodzie jeszcze 5 minut po wypłynięciu. Podawać polane truskawkowym musem bądź zmiksowanymi truskawkami z dodatkiem kefiru lub jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

14.11.2012 09:07
Bardzo dobre

caralajna

01.11.2012 07:52
smaczne, ja lubię takie polane masełkiem

sara1

11.05.2012 08:16
smaczny przepis, ja nie dodam tylko rodzynek

romanrafal

14.04.2012 14:13
uwielbiam takie

Jodaj

17.02.2012 10:17
pieroszki :) mniam :)

Dorian

16.01.2012 10:17
pychotka

Ewa/kalapurtka

22.07.2011 18:16
pyszne

barbara11561

18.07.2011 08:00
bardzo pyszne

Marzena34

14.06.2011 10:44
extra

ben-ka

12.06.2011 10:21
super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat