Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona papryka II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

strąki papryki 3 kg
ogórki 5 sztuk
czosnek 6 ząbków
sól 16 dag
ususzony koper z nasionami
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona papryka II

Strąki papryki umyć, osączyć, przeciąć wzdłuż z jednej strony, wyjąć pestki ■ ogórki umyć, nakłuć widelcem lub ostrym szpikulcem ■ do kamiennego garnka lub szkląnego słoja z dużym otworem włożyć paprykę i ogórki, dodać koper
1 obrany czosnek ■ zagotować wodę z solą, zalać warzywa, obciążyć ■ pozostawić w temp. pokojowej 2 dni, potem wynieść do chłodnego pomieszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak