Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 30 dag
rodzynki 10 dag
cytryna 1 szt
mąka 1 łyżeczka
drożdże 1 dag
woda 6 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas miodowy

Miód, rodzynki i cytrynę (pokrojona w plastry) umieścic w duzym naczyniu, zalac wrzatkiem, a po ostudzeniu dodac drożdze wymieszane z mąką i rozprowadzonymi 2 łyzkami wody. Odtawić na 16 godz. Gdy rodzyni i cytryna wypłyna, rozlać do szczelnie zamykanych butelek, napełniając je do 3/4 wys. Pic po kilku dniach.
P.s jest to mega zdrowy i mocno musujacy napój..:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak