Ciasteczka-Rożki Jabułkowe

Ciasteczka-Rożki Jabułkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    300 g
  • masła

    300 g
  • opakowania cukru waniliowego

    1 szt
  • jabłka

    2 szt
  • cukier puder

    do posypania
  • twaróg

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy i masło. Posiekać nożem. Dodać twaróg śmietankowy i razem posiekać. Zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę. Ciasto będzie klejące. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki.

Piekarnik nagrzać do 200°C. Jabłka obrać, i pokroić w cienkie plasterki.
Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy.Placki mają mieć grubość około 1/2 centymetra.
Szklanką wycinać kółka, na środku każdego kółka ułożyć po kawałku jabłka i zlepiać ciasto pośrodku. Układać na dwóch cienkich blaszkach do pieczenia i piec przez około 20 - 25 minut na złoty kolor.

Ostudzić. posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat