Gotowany Kurczak z Sosem Koperkowym

Gotowany Kurczak z Sosem Koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    2 szklanki
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • koperek posiekany

    4 łyżki
  • udka z kurczaka

    2 (ugotowane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać na małym ogniu oliwę z masłem, następnie wsypać koperek i wymieszać. wsypać mąkę i wymieszać. Następnie wlać śmietankę. Potem
wlać chłodny rosół i mieszać tak długo aż sos zgęstnieje, dodać sok z cytryny, sól , cukier. Wrzucić mięso obrane z ugotowanych udek kurczaka. Wymieszać.
Najlepiej smakuje z ryżem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat