Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny stek z jelenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z jelenia 80dag
masło 12dag
sól
papryka mielona
plastry cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny stek z jelenia

Umyć mięso i pokroić w plastry,zbić,posolić i oprószyć papryką,zamoczyć w stopionym gorącym maśle i nadziać na rożen,upiec lub krótko obsmażyć na rozgrzanej patelni.Gdy plastry zaczną lekko dymić ,przełożyć je na drugą ,ale suchą patelnię ,żeby odparowały.Zrumienione kawałki mięsa wyłożyć na półmisek.Na każdy stek położyć kawałeczek masła i plasterek cytryny.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i śmietaną wymieszaną z papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak