Ziemniaki w Sosie Beszamelowym

Ziemniaki w Sosie Beszamelowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    70 g
  • mąka

    4 łyżki
  • woda

    300 ml
  • mleko

    300 ml
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • liść laurowy

    2 listki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1 szt
  • ocet winny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w grube plastry.

Roztopić masło w garnku. Dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę.
Wlać wodę i mleko, wsypać przyprawy. Dodać ziemniaki i gotować 15 minut.

Sos doprawić do smaku solą, po czym dodać śmietanę i ocet. Wymieszać.

Od razu Podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat