zupa gulaszowa

zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag mięsa wieprzowego

  • marchew

  • cebula

  • papryka

  • ziemniaki

  • sos pieczeniowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, zalać te składniki wodą i dusić , aż mięso będzie miękkie. Następnie pokroić paprykę w paski, ziemniaki w kostkę dodać do mięsa , dolać wodę i gotować do miękkości. Doprawić wg uznania. Można dodać pietruszkę.
Rozpuścić pół rozpuszczonego sosu pieczeniowego. Zaprawić łyżką mąki i śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

16.04.2011 02:11
bardzo lubię i kaloriami się nie p;rzejmuję

IZABELA29

31.08.2010 09:17
uwielbiam takie zupki od czasu do czasu bo kalorii ma mnóstwo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat