Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po kijowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka z kością 4 szt.
masło 10 dag
jajko 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
mąka według uznania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po kijowsku

1. Mięso rozbij na cienkie płaty. Oprósz sola i pieprzem. Chłodź godzinę. masło pokrój na 4 długie słupki. odstaw do lodówki na godzinę. Połóż na płacie mięsa i dokładnie zwiń. oprósz mąką i panieruj w rotrzepanch jajkach i bułce tartej.
2. Kotlety odstaw do lodówki na 2 godziny. W garnku na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż kotlety i smaż na mocno złoty kolor. Następnie ułóż na blasze i odstaw na 10 min. do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Podawaj z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.12.2013 22:00
pyychota!!!
Krystyna32 12.07.2011 16:17
super
szyba 11.07.2011 19:53
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak