Babka z malinami

Babka z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • margaryna

    250 gram
  • cukier

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • maliny

    40 dag
  • czekolada

    20 dag
  • orzechy włoskie

    5 dag
  • mleko

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.
Można także użyć gotowej polewy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

06.05.2015 19:20
Lubię ciasta z owocami.

RenataZ-et

27.03.2013 17:59
wygląda rewelacyjnie

anemon

21.05.2012 07:28
Sezon na maliny już niedaleko, więc warto zapamiętać przepis.

Renata22

01.01.2012 18:36
ładnie wyglada

Wacław

07.12.2011 09:17
b.smaczny !!!

ajres

29.11.2011 23:52
swietne

Ania67

04.11.2011 09:37
świetna

owca441

22.10.2011 07:55
smaczniutka

kochanyptysiu

05.10.2011 18:59
ale cudowny widok:)mmmmmmm

Andzia1977

13.09.2011 23:21
może być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat