Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosto przyrządzany okoń

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okonie 4 sztuki
olej do smażenia 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
cytryna 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Prosto przyrządzany okoń

Ryby oczyścić (wnętrzności i skrzela usunąć), dobrze umyć, osuszyć i kilka razy naciąć brzegi ostrym nożem, posolić, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju tak długo, aż będą chrupiące. Podawać z plasterkami cytryny.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.06.2013 00:23
ale dobra choć prosta ryba
anja3107 01.03.2012 10:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak