mięso pokroić w paski. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso wymieszać z cebulą, przyprawą do gyrosa, 3 łyżkami oleju, listkami laurowymi i tymiankiem. Przykryć, odstawić na 12 godzin do lodówki. Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę, zasmażyć. Wlać mleko i trochę wody, zagotować, dodać rosół. Gotować 15 minut. Przyprawić sola i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Na tym samym oleju smażyć mięso przez 4 minuty. Pomidory pokroić w plasterki, ser owczy w kostkę. Sos wlać do naczynia żaroodpornego, na to włożyć starty żółty ser, mięso, pomidory i pieczarki. Znowu posypać serem żółtym i polać sosem. Czynność powtarzać aż do wyczerpania składników. Na końcu posypać kostkami sera owczego i oprószyć tymiankiem. Piec 45 minut w 200 stopniach.