Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ikra ala kawior

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ikra z sześciu śledzi
mleko 1/2 szkl
cebula 1 szt
masło roślinne 100 g
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ikra ala kawior

Ikrę ze świeżych siedzi nasolić i przetrzymać kilkanaście godzin w chłodnym miejscu następnie obrać z błon i dokładnie opłukać. Ikrę ze śledzi solonych namoczyć w mleku z obrana, opłukaną i drobno posiekaną cebulą. Następnie obrać z błon, opłukać. Masło utrzeć na pianę, dodać ikrę i ucierając nadal wlewać stopniowo oliwę i rozcieńczony kwasek cytrynowy. Masa powinna być jednolita i puszysta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak