Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w winnym sosie
2. Cebulę podsmaż, podlej winem, dodaj wiśnie, goździki, cukier i duś 10 min. Zagęść mąką z 5 łyżkami wody. Mięso pokrój, podawaj z sosem.
piersi z kaczki | 2 szt |
cebula | 2 szt |
wino czerwone | 1/2 szkl |
cukier | 1 łyżka |
Goździki całe Prymat | do smaku |
mąka ziemniaczna | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
olej | 5 łyżek |
tymianek | do smaku |
wiśnie | 25 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: