Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cebule

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
pieczarki 150 g
boczek wędzony 50 g
kukurydza 100 g
bazylia
sól
piepzr
olej do smażenia
cebula 4 szt.
ser gouda 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cebule

1. Cebule obierz. Włóż do garnka z osoloną wodą, gotuj 15 min. Dodaj obrany czosnek, gotuj jeszcze 5 min. Cebule ostudź. Zetnij wierzchy, wydrąż, pozostawiając dość grube ścianki.
2. Pieczarki oczyść, posiekaj. Boczek drobno pokrój. Miąższ z cebuli posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. dodaj pieczarki, usmaż. Dodaj miąższ cebuli i obgotowany czosnek. Połącz, ostudź. dodaj kukurydzę, przypraw.
3. Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, przykryj odciętym wierzchem. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz 20-25 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.03.2014 09:38
pyszna cebula

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak