Rybie ogony

Rybie ogony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    750 g
  • cebula

    3 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

  • ziołowe ziarenka smaku

    1 lyżeczka
  • Na ciasto:

  • mąka

    1 kg
  • mąka

    1 szk
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko

    3 szk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.

Z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.

Na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony. Końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.Na wierzchu robimy kilka nacięć.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.

Każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

03.11.2013 19:46
bardzo oryginalne

Andysz

21.05.2012 20:27
pychotka;)

rjustysia

14.02.2012 11:46
Może być naprawdę smakowite :)

cukiereczek

25.12.2011 11:29
świetny przepis

evita0007

16.04.2011 22:47
Qurcze rewelacja ;-))))))

PaniMISIOWA

06.11.2010 11:44
ciekawe

Ewa104

27.08.2010 15:00
Pyszne jedzonko.

noculos

22.07.2010 22:15
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat