Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniówki moni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
drożdże 5 dag
śmietana 1 szklanka
margaryna kostka
budyń śmietankowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniówki moni

Ugotowac budyn wg przepisu tylko z mniejsza iloscia mleka zamiast 1 litra uzyc 2.5 szkl. i cukru tez troche mniej czubkowale 2 lyzki. Przestudzic.

Margaryne, drozdze, smietane, make zagniesc razem(z drozdzy nie robic rozczynu tylko wrzucic do skladnikow). Jesli jest ciasto za luzne podsypac maka.

Ciasto podzielic na kilka czesci i na stolnicy rozwalkowac, ciac na kwadraty polozyc lyzeczke budyniu, skleic i klasc na blache wysmarowana margaryna i posypana maka.
Piec w temp. 200°C az beda odchodzic od blachy okolo 20 min, one nie sa mocno brazowe tylko lekko przyrumienione, Z tej porcji wychodzi mnostwo sztuk warto polowe zamrodzic.

Gdy wystygna posmarowac lukrem, najlepiej z nim smakuja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 17.07.2011 13:11
super
Mysiunia 02.07.2011 10:16
swietne! :)
Henryka2 01.07.2011 20:14
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak