Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babciny rozbratel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
jajko 1 szt
mąka wg uznania
cleb starty razowy 3 kromki
cebula 1 szt
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babciny rozbratel

1. Mięso lekko rozbijamy i panierujemy z jednej strony w mące, rozkłóconym jajku i chlebie. Smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu na małym ogniu.
2. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i smażymy na smalcu. Kotlety układamy na talerzu panierką do spodu. Na wierzch wykładamy cebulę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 01.01.2014 13:21
ciekawe mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak