Pierogi z mąki pszennej

Pierogi z mąki pszennej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dkg
  • żółtko jaja

  • stopiona margaryna

    2 łyżki
  • sól

  • szklanka letniej przegotowanej wody.

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnice przesiać mąkę,zrobić dołek,wbić żółtko,wlać margarynę,posolić,wyrabiać ciasto,dolewając wodę.Gładkie,elastyczne ciasto owinąć w ściereczkę,zostawić na kilkanaście minut,aby odpoczęło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat