Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mąki pszennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
żółtko jajek
stopiona margaryna 2 łyżki
sól
szklanka letniej przegotowanej wody. 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mąki pszennej

Na stolnice przesiać mąkę,zrobić dołek,wbić żółtko,wlać margarynę,posolić,wyrabiać ciasto,dolewając wodę.Gładkie,elastyczne ciasto owinąć w ściereczkę,zostawić na kilkanaście minut,aby odpoczęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak